GEBRADEN KIP MET SLA

Het kan eenvoudig. Gebraden kip. De vleugeltjes werden gebraden met wat kruiden zonder toevoeging van water.

Sla, dressing, gebakken aardappeltjes die we over hebben omdat we gisteren te veel gekookt hadden en de tomaten werden besprenkeld met olie en fijn gesneden ui. Om die zo fijn te krijgen worden de uien gesneden, gemixt in wat water en dan even door een zeef.

Lekker verfrissend

 

Een klant meldt ons dat hij met vakantie is.

Tegelijkertijd stuurt hij ons een foto van een Italiaans kieken met de kruiden die hij bij ons gratis krijgt.

Onze kruiden zijn voor onze vaste klanten.

Als hun potje leeg is dan wordt het gewoon terug gevuld.

 

 

Groetjes Luc

Leo kocht bij ons videevulsel en het enthousiasme was zo groot dat hij deze foto nam.

Gewoon wat fritjes en groenten. Dit was voldoende om er een lekkernij van te maken.

 

 


Eenvoudige dagelijkse keuken

kan eenvoudig.

Wat dacht u van een half piepkuiken met gewoon wat aardappel en gestoofde prei. Voor het moment nog verkrijgbaar. Wacht niet te lang.

Kook de prei even gaar en daarna stoven om de smaak te versterken.

Mooie combinatie is verse wortel fijn gesneden, laten koken tot ze gaar zijn, kook erwten die te koop zijn in de diepvriesvakken, en fruit aan met wat verse boter.

Mocht u wat saus willen, ontvet de jus die je in uw pot hebt na de bereiding en binden doe je best met instant maïsbloem.

Zie even onderaan de video hoe je best saus ontvet.

 

Tijdens een trip met de fiets hebben we een overnachting geboekt waar we konden koken.

Het moest best eenvoudig zijn.

We hadden een zakje rijst, wat currysaus uit een pakje en kipfilets vacuum meegenomen.

Snel klaargemaakt omdat we de filets overlangs gehalveerd hadden.

Eenvoudig en toch best lekker. 

 

De worsten zijn zacht gekruid met onze eigen samenstelling zonder toevoegingen.

De kippen worden ontbeend en twee keer gemalen.

Ze worden handmatig geperst in gesteriliseerde schapendarm, lichtjes bevroren en dan vacuüm verpakt ( onder beschermende atmosfeer).

Een lekkernij voor jong en minder-jong !

 

Heeft u wat overschot, gebruik de worsten als beleg.

In dit filmfragment tonen wij het ontvetten van saus.

Onze recepten vermelden steeds onderaan in uw pot een hoeveelheid jus en hier bovenop een hoeveelheid vet. Verwijder dit vet met een lepel en bindt deze jus met maisbloem.  Zo  ontstaat een gebonden saus waarmee we het vlees napperen.

Bij het gebruik van instant maisbloem, blijft ontvetten de boodschap, doch het doseren van de hoeveelheid maisbloem is wel eenvoudiger.

Vraag ons verdere uitleg.

napperen = overtrekken met saus