In Food & Meat verscheen volgend artikel

Een poelier die 100 jaar wordt is toch wel een uitzonderlijke en feestelijke gebeurtenis. Poelier Hermans in de Abdijstraat in Antwerpen kan op een eeuw activiteiten terugblikken. Sinds 1922 verkoopt de familie er al kip, wild en gevogelte. Aan het stuur van dit bedrijf staan de twee boers René en Roger.

Het begon allemaal in 1922 in de winkel van de grootvader van René en Roger Hermans, vlakbij het Schipperskwartier. Na de wereldtentoonstelling in Antwerpen in 1932 verhuisde de poelierszaak naar de Abdijstraat, die op dat moment aan populariteit won. “Onze vader nam de zaak over van zijn vader en wij hadden al snel door dat wij de zaak zouden voortzetten.”

Het versnijden en bewerken van gevogelte is voor beide broers altijd een tweede natuur geweest. Ze zochten dan ook een vrouw die hen in deze taak kon bijstaan. Beide broers vonden een vrouw die hun passie voor pluimvee deelde. In Alice en Frieda vonden ze hun levensgezellen en collega’s voor het leven. Intussen zijn ze allemaal met pensioen, maar ze blijven werken. Ondanks enkele gezondheidsproblemen, houden ze er de moed in. Ze hopen dat ze nog een tijdje verder kunnen werken !